Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects

首页概念方案设计案例商业办公Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects
当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects
知末全球案例为设计师提供Suanphlu办公室,曼谷 \u002F IDIN Architects案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

Suanphlu办公室是一处位于屋顶套房的私人办公室,它毗邻Suanphlu社区中历史悠久的神社——Lao Pueng Thao Kong 神社。建筑正对神社布置,面向阳光充足的西向。

Suanphlu Office is a private office with the owner’s penthouse on the top floor. It is situated next to Lao Pueng Thao Kong shrine, a historical shrine of Suanphlu’s community. The building’s main orientation faces the shrine, which is also the west direction that receives a lot of sunlight.

▼项目概览,overview

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-3

邻里环境是立面设计的重要考虑因素。立面设计不仅考虑了内部使用者的视角与太阳光入射的数量,也将表皮置于社区环境中,为邻里提供了一个柔化强烈太阳光、提供漫反射的背景。

The neighbor becomes an important factor in the facade design. The facade design has to not only consider the view of the users on the inside and the amount of sunlight getting through the building but also be aware that this facade also serves as a backdrop for the community with a potential to reflect the harsh sunlight onto the neighboring shrine.

▼邻里中的建筑,building in the neighborhood

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-7

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-8

由于建筑尺寸的限制,设计在基座到侧面的范围内对体量进行凹进,以植入绿化的“口袋”庭院。“口袋”庭院在各个楼层间穿插变幻,提供了不同的景观视野。设计不仅提升了建筑外观的美感,也为室内空间营造出丰富的绿化视角。

Due to the property size limitation, the building features concave insertions of green pocket courts, climbing from the base up the side. The pocket courtyards are continuously placed on each level alternatively from floor to floor resulting in the different layers of green views on each floor. This idea not only improves the building’s elevation aesthetics but also creates views of pocket greenery for the office spaces inside the building.

▼建筑立面,the facade

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-12

▼立面的“口袋”庭院,green pocket courts on the facade

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-14

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-15

双层表皮的设计旨在保护建筑免受烈日曝晒,并削弱玻璃立面的反射,促进风的流动。建筑的玻璃表皮外包裹铝板覆层,以减少进入建筑中的阳光与热辐射,同时保留透明、可穿透的立面效果

▼立面策略,facade diagrams

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-18

The double skin facade is designed to protect the building from the harsh sunlight, reduce the reflection on the glass facade, and encourage the wind flow and ventilation. The building’s glass facade is covered by the aluminum cladding to reduce the heat and the amount of sunlight entering the building, while still providing visibility to the outside through its clear, perforated and opaque design.

▼双层表皮,the double skin facade

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-21

▼表皮细部,details

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-23

半光泽钛包层以不同角度包裹建筑,在一天中创造出变化的阴影效果。面板通过不同角度的弯曲,防止了刺眼的反射光对邻里带来的消极影响。对角切割划分建筑的整个立面,从视觉上增添了一丝动感,

The semi-gloss titanium claddings are cladded at different angles which result in a shadow pattern that changes throughout the day. The planes are bended in different angles to avoid harsh sunlight reflection onto the neighbors while the diagonal cuts in the design visually separate the facade into panels across the building, creating movements and adding dynamic.

▼室内视角,interior view

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-27

▼从室内看绿化露台,view of the pocket courtyard from inside

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-29

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-30

设计赋予立面显著的特征与独特的个性,实现了委托人的设想,不仅对使用者的生活质量进行提升,也从周边社区的角度给予了考虑。

The facade becomes a recognisable feature which adds a unique characteristic to the project as the owner has intended and as a result, the project is able to enhance the quality of life for the users on the inside while also being considerate to the existing surrounding community.

▼夜景,night view

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-34

▼首层平面图,the 1st floor plan

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-36

▼二层平面图,the 2nd floor plan

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-38

▼七层平面图,the 7th floor plan

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-40

▼屋顶平面图,roof plan

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-42

▼立面图,elevation

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-44

▼剖面图,section

Suanphlu办公室,曼谷 / IDIN Architects-46

PROJECT TITLE: Suanphlu Office

LOCATION: Suanphlu Soi 9, Thung Maha Mek, Sathorn, Bangkok 10120, Thailand

ADDRESS: Sathorn, Bangkok, Thailand

START – COMPLETE DATE: 2016 – 2020 OPENNING YEAR N/A

USABLE AREA (SQM): 2,290

OWNER: Vinsmor Group

ARCHITECT IDIN: Architects (Jeravej Hongsakul, Eakgaluk Sirijariyawat, Sakorn Thongdoang, Wichan Kongnok)

INTERIOR DESIGNER: Inblock Studio

STRUCTURAL ENGINEER: C-Insight Company

SYSTEM ENGINEER: Eakachai Hamhomvong, Panot Kuakoolwong

CONTRACTOR: Sorawee Karnchang, Inblock Group

PHOTOGRAPHER: Ketsiree Wongwan

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

Ferrum 1办公楼立面和大厅设计,圣彼得堡 / TCHOBAN VOSS Architekten

2022-12-7 13:08:57

商业办公

法国欧洲药管局新总部 (Biotope) / Henning Larsen

2022-12-7 13:09:03

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索