Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre
知末全球案例为设计师提供Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.
Richardson Innovation Centre is a next generation food science laboratory and research facility located in in downtown Winnipeg, Canada. The north side of the site defines the border of the Exchange District National Historic Site, Canada’s most intact collection of turn-of-the-century Chicago School warehouse buildings. To the south are several continuous blocks of surface parking lots adjacent to a rail line.

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-1

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-2

Straddling these two divergent urban conditions, the site presented an opportunity to use proportion, scale and materiality to create a building that sits comfortably within an historic streetscape, while defining a modern architectural language that sets a precedent for future development in a new downtown neighbourhood. 

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-4

The building program began as a three-storey layout with two floors of laboratory research space and one floor of supporting office area. To create a narrow office floorplate with access to daylight and views, the top floor was divided into two halves and stacked at the north end of the site. This move creates a strong urban edge at the intersection and establishes a visual proportion, scale, and relationship to the street that directly references the character and feel of the adjacent historic warehouses.

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-6

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-7

Building massing steps down to the south as it moves away from the intersection, allowing sunlight to penetrate deep into every floorplate and to the rooftop terraces. The massing also steps back from the sidewalk towards the south to create a sun-filled greenspace and plaza that naturally absorbs rainwater runoff, softens the harsh pedestrian experience, and reduces the urban heat island effect. As the surrounding parking lots are developed in the future, the plaza will become a neighbourhood pocket park and community node. The building addresses its urban condition by creating a strong dialogue with the sidewalks through façade transparency and an enhanced public realm along the entire pedestrian edge.

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-9

The façade is clad with a field of smooth-face local Tyndall limestone creating the backdrop for a random pattern of uncut Tyndall with deep contrasting colours and rough edges that create dynamic shadows as the sun moves around the building. Tyndall stone cladding with deep punched windows references the colour, texture, materiality, and visual weight of the surrounding warehouse buildings, reinterpreted in a modern composition. 

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-11

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-12

The top two office floors appear as a light glass box teetering on a stone base. A custom ceramic frit gradient on the curtain wall reduces glare, heat gain and energy use. A double cantilever strengthens the urban edge at the intersection while creating a unique pedestrian experience at the sidewalk. The glass box sits at an angle to create space for an office level roof terrace on the west side, and to reveal framed sidewalk views of the iconic CAN-D-MAN wall mural on the neighbouring historic candy factory, making the locally familiar character part of the composition and experience of the new building.

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-14

The building’s program elements have been composed to inspire innovation and collaboration. The floor plan is centred on a large, sun-filled atrium with a feature stair providing connectivity between laboratories and all other building departments. With large platforms providing dramatic views across the downtown skyline, the stair is designed to invite lingering and encourage the chance meetings and casual idea sharing that can pollinate innovation and creative thinking.

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-16

▼项目更多图片

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-18

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-19

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-20

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-21

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-22

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-23

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-24

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-25

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-26

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-27

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-28

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-29

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-30

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-31

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-32

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-33

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-34

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-35

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-36

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-37

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-38

Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre-39

温馨提示:

文章标题:Number TEN Architectural Group丨办公建筑丨Richardson Innovation Centre

文章链接:https://www.cadsee.cn/8975.html

更新时间:2022年12月07日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

.KTW办公楼与First District住宅综合体,波兰 / Medusa Group Architects

2022-12-7 13:06:17

商业办公

KPLN Architectural Bureau丨办公建筑丨Office Space Krunit

2022-12-7 13:06:23

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
3 条回复 A文章作者 M管理员
  1. 金毛粗心

    未来看看,施工细节真不错

个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索