Orthodontics Only

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>Orthodontics Only
知末全球案例为设计师提供Orthodontics Only案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.
IA Interior Architects designed Orthodontics Only with natural light, views, and sustainable energy in Coral Gables, Florida.
A two-story structure purpose-built for this required interiors that would enable a unique environment for the delivery of patient-driven orthodontic care; inspire smiles, fun, and community; and also educate for environmental stewardship. An additional goal was to earn LEED Platinum certification.
To realize these objectives, the building structure and the interiors explicitly connect with nature. Starting with solar panels on the roof, meticulous attention to detail unites indoors and outdoors. At the sleek building façade, the seams of coral rock align perfectly with corresponding seams of the same rock at the interior. Vertical mullions between adjoining windows align with the positioning of open bays for patient care. Floor-to-ceiling windows provide views to the outside from almost anywhere in the facility—all corridors end at a window with greenery—contributing to an overall sense of transparency and the outdoors. Living plants, wood, natural materials, and a neutral palette are used throughout.
There are few solid walls, although patient privacy is assured. The area for brushing teeth is positioned just outside the main sightline. Examination and treatment areas, some without doors, are shaped by the architecture for privacy.
At the lobby, a solar panel with educational text is mounted opposite a screen streaming content about conservation. A stair accesses the roof for tours of the solar panels.
A full-grown tree, an area designed like a treehouse for children, a moss wall, and a cluster of video screens, which stream nature-focused content, are in the reception area, which offers a choice of casual seating options that accommodate up to 40 patients or guests.
To encourage community and for fun, a column, now a floor-to-ceiling black chalkboard, bears staff comments and the latest branding information; staff photographs are hung nearby. Before and after client photos are also wall-mounted; clients spin a carnival-type wheel for a handsome prize at treatment completion.
With parking underneath the building, the first floor houses the employee café lounge, with a small outdoor green area, where staff can interact and recharge. All patient services and the space types required for an orthodontics practice—labs, examination bays, treatment areas, and offices with glass walls, designed with clean lines, immaculate surfaces, and warm wood finishes—are on the second floor.
Solar panels on the roof ensure long-term clean energy. An underground cistern collects rain water for reuse. Abundant natural light, views to outside, and an emphasis on biophilic features (plants, wood, and stone) contribute to an awareness of the natural world. Streaming information on conservation and sustainability and the opportunity to learn about solar panels and tour the installation on the roof, as well as educational materials developed and shared with patients, educate for environmental stewardship.
Design: IA Interior Architects
Photography: Andrea Calo
9 Images | expand images for additional detail

Orthodontics Only-11

Orthodontics Only-12

Orthodontics Only-13

Orthodontics Only-14

Orthodontics Only-15

Orthodontics Only-16

Orthodontics Only-17

Orthodontics Only-18

Orthodontics Only-19

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

Architects 49丨办公建筑丨泰国IPRC创新中心

2022-12-7 13:04:16

商业办公

亚厦集团总部,杭州/企业的磁场与工艺的礼赞

2022-12-7 13:04:22

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索