中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration

首页概念方案设计案例商业办公中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration
当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration
知末全球案例为设计师提供中海北京金安环宇荟 \u002F 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-0

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-1

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-2

设计说明 design description

以雪山、峡谷、瀑布、冰凌等自然元素为灵感,创造独具特色的商业办公空间

Inspired by natural elements such as snow-capped mountains, canyons, waterfalls, and ice to create unique commercial office space.

▼设计灵感来源 Design inspiration

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-7

根据不同的使用行为将整个场地划分为三个具个性的设计区域:西部的迎宾广场,地面层,场地南部的下沉花园。设计将突出独特性,创造有别于传统的室外景观。

According to different usage behaviors, the entire site is divided into three individual design areas: the welcome square in the west, the ground floor, and the sunken garden in the south of the site. The design will highlight uniqueness and create an outdoor landscape that is different from the traditional.

▼区域划分Area division

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-11

© LANDSCAPE COLLABORATION

标志性元素:创造标志性的景观元素给场地增加记忆点与视线焦点,迎宾广场上的雪山雕塑亭作为整个场地的标志性景观元素,打造体验式景观空间、营造独特的气氛。

Iconic elements: Create iconic landscape elements to add memory and focus to the site. The Snow Mountain Sculpture Pavilion on the Yingbin Square serves as an iconic landscape element for the entire site, creating an experiential landscape space and creating a unique atmosphere.

▼效果图:西侧主题雕塑场景,阶梯种植 Themed sculpture scene on the west side, stepped planting

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-16

© LANDSCAPE COLLABORATION

▼效果图:西侧主题雕塑近景Close shot of the theme sculpture on the west side

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-19

© LANDSCAPE COLLABORATION

设计适宜的空间尺度,与丰富的景观要素创造舒适的户外活动空间。提供多种活动的可能性,预留足够的空间,确保场地可被大量人流使用,创造连贯的联系让视线与交通更加畅通。场地设计借鉴建筑设计语汇使整体达到统一,铺装设计参考建筑设计语汇,使建筑与场地统一。

Design a suitable spatial scale and create a comfortable outdoor activity space with abundant landscape elements. Provide the possibility of a variety of activities, reserve enough space to ensure that the venue can be used by a large number of people, and create a coherent connection to make sight and traffic flow more smoothly. The site design draws on the architectural design vocabulary to make the whole unity. The pavement design refers to the architectural design vocabulary to unify the building and the site.

▼地面层总平面Ground floor master plan

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-24

© LANDSCAPE COLLABORATION

▼建筑语言 Architectural language

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-27

© LANDSCAPE COLLABORATION

▼地面层 Ground floor

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-30

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-31

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-32

下沉花园 Sunken garden

下沉花园以自然山峦和洞穴为概念,露天部分为山峦,桥下为洞穴。桥下光线比较弱,设计选用大面积的不锈钢装饰柱体和顶面,与地面的水景交相辉映,形成奇幻的洞穴体验。

The sunken garden is based on the concept of natural mountains and caves, the open-air part is a mountain, and the bridge is a cave. The light under the bridge is relatively weak, and the design uses a large area of stainless steel decorative columns and top surfaces, which complement the waterscape on the ground, forming a fantasy cave experience.

▼下沉花园平面 Sinking garden plane

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-37

© LANDSCAPE COLLABORATION

▼下沉花园立面 Sunken garden facade

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-40

© LANDSCAPE COLLABORATION

以雪山、瀑布、冰凌、峡谷等自然元素为灵感,创造独具特色的下沉花园。

Inspired by natural elements such as snow-capped mountains, waterfalls, ice ridges, canyons, etc., create a unique sunken garden.

▼中庭下沉花园 Sunken garden in atrium

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-45

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-46

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-47

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-48

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-49

▼雨景Rain view

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-51

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-52

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-53

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-54

▼中庭景观墙 Atrium Landscape Wall

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-56

▼山型演变的阶梯种植池 Mountain-shaped evolving stepped planting pond

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-58

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-59

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-60

▼吊坠 Pendant

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-62

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-63

▼东洞倒影池 Dongdong Reflecting Pool

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-65

实施过程 Implementation process

吊顶采用整板不锈钢做不同面层工艺,对分块排版进行优化设计,减少拼装数量。

The suspended ceiling adopts the whole plate of stainless steel to make different surface layers, and optimizes the design of the block layout to reduce the number of assembling.

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-69

吊坠采用木纹铝方通,不锈钢管吊挂,安装便捷,材料稳定性高。

The pendant is made of wood grain aluminum square pass, stainless steel pipe hanging, convenient installation, high material stability.

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-72

为减轻地库荷载,阶梯种植池及台阶采用钢结构框架设计,在满足种植需求的情况下,尽可能的减轻重量。

In order to reduce the load on the basement, the stepped planting pool and steps are designed with a steel structure frame to reduce the weight as much as possible while meeting the planting needs.

▼台阶及阶梯种植 Step and step planting

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-76

背景墙样板先行,采用不同材料不同规格板式对比,最终选定最优效果。

The background wall model is first, and different materials and different specifications are used for comparison, and the best effect is finally selected.

▼背景墙 Background wall

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-80

景观墙的造型做出多个样块,不同面层质感及颜色进行对比,选出最优呈现效果。

The shape of the landscape wall is made of multiple sample blocks, and the texture and color of different surface layers are compared to select the best presentation effect.

▼景观墙Landscape wall

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-84

结构柱外包,采用不锈钢大板拼接,一张不锈钢面板上雕刻不同面层,一个整圆分为两块组装,落地具有很强的整体感。

The structural column is outsourcing, and the large stainless steel plates are used for splicing. Different surface layers are carved on a stainless steel panel. A whole circle is divided into two pieces to assemble. The floor has a strong sense of integrity.

▼立柱外包 Column outsourcing

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-88

园区内选购多种珍惜树种,银白槭,美国红枫,楸树,为该项目增添更多的色彩和层次。

A variety of precious tree species, silver-white maple, American red maple, and catalpa tree were purchased in the park to add more colors and layers to the project.

▼植物 plant

中海北京金安环宇荟 / 宝佳丰国际设计 + Landscape Collaboration-92

项目名称:中海北京金安环宇荟

项目地点:北京

景观总面积:130000平方米

业主单位:中海地产

景观设计/深化:宝佳丰(寇航 李文学 马腾 葛淑盼 周扬 魏欣宇 梁瑞昕  范兆洋  徐宏丽  袁梦影  李秋芳 刘晶)

方案:Landscape Collaboration Co., Ltd.

施工单位:上海嘉来景观工程有限公司

建筑设计公司:一合建筑设计研究中心

中国建筑设计院有限公司

景观摄影:顽图建筑摄影工作室栾祺

设计时间:2019年

Project name: China Shipping Beijing Jinan Huanyuhui

Project location: Beijing

Total landscape area: 130000 square meters

Owner: China Overseas Property

Landscape Design/Deepening: Bao Jiafeng (Kou Hang, Li Wenxue, Ma Teng, Ge Shupan, Zhou Yang, Wei Xinyu, Liang Ruixin, Fan Zhaoyang, Xu Hongli, Yuan Mengying, Li Qiufang, Liu Jing)

Project: Landscape Collaboration Co., Ltd.

Construction unit: Shanghai Jialai Landscape Engineering Co., Ltd.

Architectural Design Company: Yihe Architectural Design Research Center

China Architecture Design Institute Co., Ltd.

Landscape photography: Luan Qi, an architectural photography studio of Wantu

Design time: 2019

“ 适宜的空间尺度,创造统一、舒适的户外活动场所。”

审稿编辑 :Ashley Jen

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏

相关文章

商业办公

FTA优新作 | 总部大楼设计新趋势:室内设计前置

2022-12-7 13:03:18

商业办公

腾讯北京总部大楼/崇尚建立看似无边际的“办公景观”的新型办公空间

2022-12-7 13:03:25

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
3 条回复 A文章作者 M管理员
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索