AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School
知末全球案例为设计师提供AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

The Albert Schweizer School is located in a 1970s residential area in the Mainz-Kostheim district. The two-story school building is based on the scale of the heterogeneous, small-scale peripheral settlement structure and formulates differentiated open spaces and views as a formation of three staggered structures. This creates varied outdoor spaces of different characters, which nonetheless serve relaxation, sport, and the educational concept. 

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-1

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-2

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-3

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-4

A circumferential arcade on the 1st floor connects the 3 compact school buildings and enables the classrooms to be directly connected to the schoolyards.  A fine wave structure draws the outline of the prefabricated exposed concrete floor and ceiling elements and gives the facade a special distinction. 

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-6

Ceiling-high perforated metal curtains follow the wave and are reminiscent of airy curtains, which, through their interplay of translucency and openness, convey a feeling of security and concentration in the classrooms.  Based on the functional structure of the special needs school, which was designed as a full-day school, all specialist rooms, the cafeteria, and an event room are located on the ground floor in an open spatial structure.  All-round floor-to-ceiling wooden windows and glazing create a generous reference to the outside space. 

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-8

Opposite the entrance, the path leads over a single flight of stairs to the classrooms on the upper floor.  The formwork of the staircase and stairwell takes up the wave motif and gives it a special representational character.  A skylight located directly above the stairs illuminates the inner upper-story atrium and directs daylight into the central areas of the first floor.  The 3 school buildings are accessed from the atrium.  Here, short corridor areas lead into tent-like arrival rooms – the so-called learning centers. 

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-10

Daylight-controlled skylights illuminate these interior rooms and enliven the fine texture of the tent-like acoustic lining.  All-round glazing connects the classrooms and dividing rooms with the learning centers, which can be flexibly connected or separated visually using textile curtains. This creates a multi-layered offer for the teaching staff to convey learning content according to the situation and to enable students in a cluster to learn together in different constellations.

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-12

▼项目更多图片

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-14

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-15

AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School-16

温馨提示:

文章标题:AFF architekten丨教育建筑丨艾伯特史怀哲学校丨Albert Schweizer School

文章链接:https://www.cadsee.cn/12062.html

更新时间:2022年12月09日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

塔里埃森建筑学院沉浸式建筑课程启动

2022-12-9 22:52:23

商业办公

金凤学校未来校园设计,超级被动房

2022-12-9 22:52:30

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索