University of Melbourne Southbank End of Trip

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>University of Melbourne Southbank End of Trip
知末全球案例为设计师提供University of Melbourne Southbank End of Trip案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

Architects:Searle x Waldron Architecture

Area :710 m²

Year :2019

Photographs :John Gollings

Lead Architects :Suzannah Waldron, Nick Searle

Structural Engineer :Irwin Consult

Landscape Consultant :Aspect Studios

Services Consultants :Aurecon

ESD Consultant :Aurecon

Quantity Surveyor :Slattery

Town Planner :Urbis

Project Architect : Priscilla Finn

Graduate Of Architecture : Jack Jordan

Heritage Consultants : RBA Architects + Conservation Consultants

Building Surveyor : PLP

Project Manager : Donald Cant Watts Corke

City : Southbank

Country : Australia

University of Melbourne Southbank End of Trip-18

University of Melbourne Southbank End of Trip-19

@media (max-width: 767px) { :root { –mobile-product-width: calc((100vw – 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(–mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(–mobile-product-width) !important; width: var(–mobile-product-width) !important; } }

The University of Melbourne – End of Trip facilities are part of the recent transformation of the Southbank Campus, home to the University of Melbourne’s Faculty of Fine Arts and Music. Located between the Victorian College of the Arts and the Melbourne Conservatorium of Music, bounded by a new Linear Park, the project is a unique part of an educational precinct that combines world-class contemporary architecture with long-standing Melbourne heritage architecture.

University of Melbourne Southbank End of Trip-22

University of Melbourne Southbank End of Trip-23

University of Melbourne Southbank End of Trip-24

This adaptation of a former Post Masters General Garage, constructed in the 1930s, activates the public realm through a new facade strategy, which is revealed as you enter the campus. Bicycle storage and changeroom programs are bookended by a student café to Sturt Street, and coffee point under a large, covered space to open-up to the new park towards Dodd Street.

University of Melbourne Southbank End of Trip-26

University of Melbourne Southbank End of Trip-27

The existing campus has a history of direct building alterations. Visible incisions and passageways have been­­ carved through adjacent garages and industrial buildings over time. Many of these alterations are expressed through visible and obvious shifts in materiality. The design response is interested in how these site subtractions and their legibility is retained within the campus. The demolition of the adjacent building to make way for the new park created an opportunity for a new facade edge resulting from the partial subtraction of the existing building.

University of Melbourne Southbank End of Trip-29

University of Melbourne Southbank End of Trip-30

University of Melbourne Southbank End of Trip-31

This ‘carved’ edge creates an animated walkway of over 18,000 colored timber batten linings – engaging with Linear Park and providing intermittent screened and framed views into the End of Trip bike facilities and café. Observations of the existing and remnant laneways and walls of the fine arts campus revealed spaces for display, murals, posters, and art – surfaces to express the cultural context in contrast to the formal brick street facades. The project contributes to the urban activation of the interior campus block and the affirmation of its specific civic arts identity through creativity and color. The new facade was designed to reflect and reinforce this unique creative urban character. Originally conceived as an elongated display wall the proposal developed into a civic mural – which shifts to suit the changes in the internal program along the park edge, shifting from solid wall to porous screen, sliding coffee point opening, framed windows, and cantilevered seats.

University of Melbourne Southbank End of Trip-33

University of Melbourne Southbank End of Trip-34

University of Melbourne Southbank End of Trip-35

The awning edge expands and compresses to do multiple things. Folding up to structurally prop the heritage facade, creating a covered outdoor café seating space. A compressed walkway carves into the existing section with cantilevered seats folding out from the facade to create sunny seating and filtered views into the secure bike parking facilities. An angled subtraction from the existing footprint creates a splayed corner, opening-up sightlines and pedestrian connections, the soffit datum above punctuated by skylight portals. Creating a public interface along the northern facade, the elongated reveal of the facade alteration activates the urban context through an expressive intensity of saturated colour and pattern. The project was awarded the 2020 Dulux Grand Prix Award for the best use of colour in Australia.

University of Melbourne Southbank End of Trip-37

▼项目更多图片

University of Melbourne Southbank End of Trip-39

University of Melbourne Southbank End of Trip-40

University of Melbourne Southbank End of Trip-41

University of Melbourne Southbank End of Trip-42

University of Melbourne Southbank End of Trip-43

University of Melbourne Southbank End of Trip-44

University of Melbourne Southbank End of Trip-45

University of Melbourne Southbank End of Trip-46

University of Melbourne Southbank End of Trip-47

University of Melbourne Southbank End of Trip-48

University of Melbourne Southbank End of Trip-49

University of Melbourne Southbank End of Trip-50

University of Melbourne Southbank End of Trip-51

University of Melbourne Southbank End of Trip-52

温馨提示:

文章标题:University of Melbourne Southbank End of Trip

文章链接:https://www.cadsee.cn/11999.html

更新时间:2022年12月09日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

Jakoba Mulderhuis教学楼,阿姆斯特丹 / Marc Koehler Architects + Powerhouse Company + de Architekten Cie.

2022-12-9 22:50:20

商业办公

Sanskruti幼儿学校,印度 / Shreyas Patil Architects

2022-12-9 22:50:27

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索