林间教室,英国 / Studio Weave

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>林间教室,英国 / Studio Weave
知末全球案例为设计师提供林间教室,英国 \u002F Studio Weave案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.
Belvue学校是一所男女同校的中学,提供学习上有障碍的特殊教育和其他一些教育需求。校园位于一个未被利用的林地旁边,学校将林地作为教育自然保护区。2014年,学校已经筹集到足够的资金来安装两个集装箱,作为林地的存储和支持空间。他们又联系了Weave工作室,咨询能否建立一些更灵活、更大的课外空间,并提供金额类似的预算。
Belvue School is a secondary school for boys and girls with moderate to severe learning difficulties and a range of other additional needs. The school site sits adjacent to an under utilized woodland which the school are managing as an educational nature reserve. In 2014 the school had already raised enough money to install two shipping containers to act as storage and support spaces for the woodland but approached Studio Weave to enquire whether it would be possible to achieve some more flexible, larger extracurricular spaces with a similar budget.
▼项目周围的自然环境优美,a beautiful natural environment around the project

林间教室,英国 / Studio Weave-3

Weave工作室与学校合作开发了两个新的林地房间,与主教学楼分开,并提供150平方米的独特设施,项目的尺度比较居家且私隐。设计师不仅仅是为学校设计一座新建筑,而是为林地创造一种叙事方式,让使用者在与这个新开发的自然资产的互动变得更加富有想象力。
Studio Weave worked with the school to develop the design of two new woodland rooms that sit separately from the main school building and provide 150sqm of unique facilities, with a more domestic quality and intimate scale. Our approach to this project was about more than just designing a new building for the school, it was about creating a narrative for the woodland that would open up imaginative ways of engaging with this newly acquired natural asset.
▼项目一览,project overview

林间教室,英国 / Studio Weave-7

▼滑动闭合木门,the wooden sliding doors

林间教室,英国 / Studio Weave-9

设计师提出,操场和树林之间的边界更像是一个令人熟悉的学校环境和一个不可思议的神秘世界之间的边界。在这个非常重要的门槛上,林地房间作为一个“入口房间”,象征着另一个世界和秘密花园的入口。设计过程中开办了一个故事写作工作坊,设计师与学生一起为林地开发一个集体故事,并确定“入口房间”如何与之互动。
We identified that the boundary between the playground and woods marks the border between familiar school territory and the magical, mysterious world beyond. At this very important threshold the woodland rooms act as a ‘gatehouse’, and symbolise the entrance to another world/secret garden. The design process included story writing workshops with the students to develop a collective narrative for the woodland and identify how this ‘gatehouse’ could interact with it. The classrooms were required to provide three types of much-needed learning spaces.
▼当滑动门完全打开时,室内外的界线变得模糊,入口变成空间的一部分;the boundary between interior and exterior blurs when the wooden sliding doors are fully opened, the entrance becomes part of the space

林间教室,英国 / Studio Weave-13

▼建筑背面一览,the back of the architecture

林间教室,英国 / Studio Weave-15

▼立面细节,detail of the elevation

林间教室,英国 / Studio Weave-17

当人们进入空间时,向下凹的屋顶允许创造一个更低的头部高度,从而构成一个亲密的居家式的尺度,而当人们向房间中心移动时,空间则会打开。弯曲的拱腹还能使光线穿过纵向天窗,横跨整个表面,从而使得空间中充满自然光。这种形式产生的叠加效应让空间可以完全自然通风。
The concave ceiling allowed us to create a lower head height as you enter the space creating an intimate domestic scale that opens up as you move towards the centre of the room. The curved soffit also enables light from the clerestory windows to spill across its entire surface, filling the space with natural light. The stack effect created by this form allows for the spaces to be entirely naturally ventilated.
▼屋顶向下凹曲,使空间变得低矮,从而构成一个亲密的居家式的尺度;the concave ceiling creates a lower head height, forming an intimate domestic scale

林间教室,英国 / Studio Weave-21

▼中央的空间完全打开,允许自然通风;the central space opens to the exterior, allowing for natural ventilation

林间教室,英国 / Studio Weave-23

“舒适的休息室”用于教学和与林地之间的互动,让学生们得以接触野生动物,对他们来说这是其他地方所不能提供的机会。同时这个休息室也可以作为一个让人可以冷静下来的私人空间。“社交厨房”包括一个咖啡馆,设有食物准备区,并为小群体提供进餐服务。不管天气如何,“凌乱的谷仓”允许学生进行户外学习。这些功能使学生能够在一个包容的社会中学习基本的生活技能,成为全面发展的公民。这个项目通过鼓励和激励学生承担额外的责任,使他们更加自主。学校培养他们的社会能力、情感交流和个人发展,使得他们在寻求就业机会的时候更加具有竞争力。
The ‘Cosy Lounge’ is used for teaching and engaging with the woodland, offering a connection to wildlife that many students don’t otherwise have, as well as being a private sensory space in which to calm down. The ‘Sociable Kitchen’ includes a café, with food preparation area and dining for small groups. The ‘Messy Barn’ allows outdoor learning, whatever the weather. These functions enable students to learn essential life skills in their transition to becoming well rounded citizens in an inclusive society. Through encouraging and inspiring students to adopt extra responsibilities and be more autonomous the school nurtures their social, emotional and personal development, leading them towards employment opportunities.
▼“舒适的休息室一览”,overview of the ‘cosy lounge’

林间教室,英国 / Studio Weave-27

▼“凌乱的谷仓”的大型玻璃窗让在这里学习的孩子仿佛置身林间,the large window walls inside of the ‘Messy Barn’ allow the students to feel like study in the woods

林间教室,英国 / Studio Weave-29

▼壁龛空间为孩子们提供更加私隐的学习空间,the alcove space provides a more private space for the kids

林间教室,英国 / Studio Weave-31

在设计和建造林地教室期间,Weave工作室与森林管理专家合作开发林地战略,以确保良好并细致入微地维护树木。林地战略旨在通过改善该地区的生物多样性,并解决在林地后面运行的繁忙的A级公路的影响,为更广泛的社区带来利益。
In parallel to the design and delivery of the woodland classrooms building, Studio Weave worked with a forest management specialist on developing a woodland strategy to ensure good maintenance and sensitive upkeep of the woods. The woodland strategy seeks to bring benefits to the wider community, by improving biodiversity in the area and addressing the effects of the busy A-road that runs along the back of the woodlands.
▼设计概念图,the design concept

林间教室,英国 / Studio Weave-35

▼场地与周边环境,项目处在学校与林地的分界处;the surrounding environment of the site, which locates on the boundary of the school buildings and the woods

林间教室,英国 / Studio Weave-37

▼项目平面,the plan

林间教室,英国 / Studio Weave-39

▼立面,the elevations

林间教室,英国 / Studio Weave-41

▼剖面,the elevations

林间教室,英国 / Studio Weave-43

林间教室,英国 / Studio Weave-44

Photography: Jim Stephenson
温馨提示:

文章标题:林间教室,英国 / Studio Weave

文章链接:https://www.cadsee.cn/11977.html

更新时间:2022年12月09日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

Studio Link-Arc丨教育建筑丨Shenzhen Nanshan Foreign Language School

2022-12-9 22:49:41

商业办公

OPEN建筑事务所丨教育建筑丨OPEN公布在建项目时光塔/阳光雕刻出的建筑

2022-12-9 22:49:47

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索