IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO
知末全球案例为设计师提供IK幼儿园,日本 \u002F HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

茨城县水户市内坡地上重建的保育园。旧园没能好好利用周围具有高低差的地形,没有高低起伏的庭园和各个楼层之间的连接稀薄,缺乏生机。通过这次改建,具有高低差的周边地形得到活用,让庭院充满变化,园舍和庭园相连促进立体式游戏诞生,以「培育孩子们身体和心灵的大地园舍」为概念设计了此项目。

This is a nursery reconstructed on a sloping site in Mito, Ibaraki. For many years, the old building consisted of an insipid, flat play ground and building with little connection, despite the surrounding terrain with elevation changes. The reconstruction was based on the concept of ‘a nursery on the earth that nurtures children’s bodies and minds’, with a varied playground that makes use of the difference in elevation of the surrounding terrain, and a building that is connected to the playground to encourage three-dimension play.

▼从停车场看向幼儿园,view to the nursery from the parking lot

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-3

▼幼儿园外观,external view of the nursery

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-5

高低起伏变化丰富的庭园同时具有环游性,孩子们自己动脑筋创造出具有连续性的游戏,特意如此设计让孩子们通过游戏提高运动量从而强健身体。在庭园中央设置了小山包和连接桥,让园舍和庭园成为直接相连的场所,互相之间能感知到声响动静。

The undulating playground is designed a circulation system, allowing children to devise their own ideas to continuous play, naturally increasing the amount of exercise and nurturing strong bodies.  A hill and bridge in the middle of the playground directly connects the building and the playground and allows children to feel each other’s presence and voices.

▼起伏变化的庭园,undulating playground

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-9

▼小山丘,a small hill

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-11

▼盥洗池,wash basin

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-13

▼连桥,bridge

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-15

庭园一侧的半室外空间设置配备有攀岩墙,吊床,秋千,云梯,即使下雨也能感受到户外空气,释放能量锻炼体力的运动区域。从这里能直达庭园,也设置了能直接出入园舍的路线,整个园舍具有能环游的特性。

In addition, a half-buried veranda-like space in the ground has play equipment such as rock climbing, swings, monkey bars, and hammocks to allow children to exercise in the open air, even when it is raining. From this point, there is a direct route into the building as well as out into the playground, creating a circulation system that includes the building.

▼半室外娱乐空间,half-buried verenda-like space

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-19

▼丰富的游戏设施,various play equipment

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-21

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-22

在园舍内部的餐厅和卫生间等场所特意设置了台阶,打造出内外一体能持续感受到自然的环境。能感知季节和动植物变化的庭园和从早到晚会发生变化丰富感官的外墙建材,使园舍和周围的土地能一同感受到时间的变化。

Inside the building, steps were purposely created in various areas, such as the dining room and toilets, to create an environment where the inside and outside are integrated and where children can continue to feel a sense of nature. With the playground where children can feel the changing seasons and signs of animals and plants, and exterior wall materials that reflect the changing colors of the sky from morning to night, the building allows children to sense the changing time with the earth.

▼餐厅,dining room

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-26

▼能够感受自然的就餐空间,dining space close to the nature

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-28

▼餐厅室内,interior of the dining room

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-30

▼开放的厨房,open kitchen

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-32

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-33

▼入口,可以和厨房的工作人员交流,entrance, children could communicate with the kitchen staffs

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-35

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-36

▼室内外的视觉连接,visual connection between the interior and the exterior

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-38

▼二层游戏室,play room on the second floor

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-40

▼明亮的卫生间

toilet with light

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-43

▼夜景外观,external view of the building in the night

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-45

▼夜晚的庭园和半室外空间,night view of the playground and half-buried space

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-47

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-48

▼一层平面图,first floor plan

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-50

▼二层平面图,second floor plan

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-52

▼立面图,elevations

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-54

▼剖面图,sections

IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO-56

项目名:IK Nursery

所在地:茨城县水户市

设计监理:HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO

占地面积:3,275.93㎡

建筑面积:834.77㎡

使用面积:1,388.77㎡

结构规模:钢筋结构,2层

竣工时间:2021年11月

摄影:Toshinari Soga(studio BAUHAUS)

Project name:IK Nursery

Address: Mito, Ibaraki, Japan

Design: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO

Site area: 3,275.93 sqm

Building area: 834.77 sqm

Floor area: 1,388.77 sqm

Construction: Steel

Number of floors: 2 floors

Completion: November 2021

Photo credit: Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

温馨提示:

文章标题:IK幼儿园,日本 / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO

文章链接:https://www.cadsee.cn/11927.html

更新时间:2022年12月09日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

KSM Architecture丨教育建筑丨Akshar Arbol International School

2022-12-9 22:48:13

商业办公

泰国Sarnsara学习中心

2022-12-9 22:48:20

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索