Golden Section School

当前位置:首页>概念方案>设计案例>商业办公>Golden Section School
知末全球案例为设计师提供Golden Section School案例欣赏,学习效果图、平面图、实景图、彩平图、概念方案、项目汇报PPT、材料清单等设计思维上知末网.

Golden Section School-0

Golden Section School-1

Golden Section School-2

Golden Section School-3

Golden Section School-4

Golden Section School-5

The Golden Section School unites kindergarten, primary and secondary school. Because of complex configuration of the site, we decided to consolidate three buildings in one volume, and this decision allows the school not to get lost against the background of the massive facade of a residential complex. Visual consolidation of volumes is due to the use of the same material of the facade and the installation of eaves with pylons along the ground floor. The school has two courtyards. The building is located next to Wings residential complex and is designed for residents of this and neighboring complexes. In total, more than 500 students will be able to study in the Golden Section – the kindergarten is designed for 120 places, the school – for 400.
Each of the four facades of the school is unique and different from each other. Thus, the western, southern and northern facades, each in its own way, reveal the rhythm of the building and its volumes. The eastern facade is more monolithic, all four floors are presented in a single volume. Horizontally, the facade is divided into three zones, differing in the choice of glazing type. The ground floor has a stained glass system, proportional to human perception. The second zone includes the second and third floors and has classic windows with deep slopes. The third zone includes the last, fourth floor, which has floor-to-ceiling glazing, making it more austere, in some way similar to modern business space, which emphasizes its designation for the senior students of the school.
The main materials of the facade are white hand-shaped bricks with brown seams and terracotta tiles with a print of wood texture. The form of the facades is built on accent elements, radius fragments of brick masonry and inserts of wooden elements.
A planning solution is formed around the central atrium with a podium amphitheatre. The amphitheatre is accessible from three sides, making this space an effective grandstand for events taking place in the atrium. The fourth side is facing a two-light stained glass window overlooking the courtyard.
We have provided the possibility of transformation for some classrooms, depending on the class type and the number of participants the room can be connected into a larger one or divided into two independent. In the courtyard there is a comfortable space for schoolchildren to communicate. Parents waiting for their children can also meet and communicate with each other in the welcome zone.
温馨提示:

文章标题:Golden Section School

文章链接:https://www.cadsee.cn/11872.html

更新时间:2022年12月09日

本站大部分内容均收集于网络!若内容若侵犯到您的权益,请发送邮件至: service@jitheme.com我们将第一时间处理!

资源所需价格并非资源售卖价格,是收集、整理、编辑详情以及本站运营的适当补贴,并且本站不提供任何免费技术支持。

所有资源仅限于参考和学习,版权归原作者所有,更多请阅读 极(子)主题网络服务协议

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
商业办公

Lacroix Chessex丨教育建筑丨瑞士Chevrens教育中心

2022-12-9 22:46:40

商业办公

MOSM皮划艇训练中心,波兰/建筑与环境的完美融合

2022-12-9 22:46:45

声明 本站上的部份代码及教程来源于互联网,仅供网友学习交流,若您喜欢本文可附上原文链接随意转载。无意侵害您的权益,请发送邮件至 860376600@qq.com 或点击右侧 私信:ONECAD客服 反馈,我们将尽快处理。
0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索